Top 5 beste glijmiddel

Beste glijmiddel

Opzoek naar het beste glijmiddel? Je bent hier op de juiste plek! Glijmiddel is een vloeibare substantie die het plezier en comfort tijdens de seks kan vergroten. Het zorgt er als het ware voor dat alles soepeler glijdt. Stroefheid of minder wrijving tijdens de seks zijn met het gebruik van dit goedje verleden tijd. Glijmiddel wordt al vele jaren gebruikt en veel mensen hebben het standaard in hun nachtkastje liggen.

Bij een glijmiddel kopen komen er veel opties op je af. Zo heb je keuze uit: standaard, vegan, met een smaakje, op waterbasis, verwarmend en nog veel meer. Ook zijn er drie verschillende soorten qua samenstelling, namelijk: water, siliconen en olie. Glijmiddel op waterbasis is de meest gekozen optie voor mensen met een gevoelige huid of in combinatie met seksspeeltjes.

Ik heb de markt van glijmiddelen eens goed onder de loop genomen en hier uit is mijn onderstaande top 5 aan beste glijmiddelen voort gekomen. De selectie is gemaakt op basis van de ingrediënten, de werking en prijs/kwaliteit verhouding. Ook heb ik rekening gehouden met de pH-waarde om zo irritatie van de vagina te voorkomen!

Daarnaast geef ik je antwoord op de vragen – Wat is glijmiddel? – Hoe gebruik je glijmiddel? en meer! Benieuwd? Lees dan snel verder!

De beste glijmiddelen op een rijtje


beste glijmiddel op waterbasis

1. EasyGlide Waterbased

Op nummer 1: EasyGlide Glijmiddel op waterbasis. Met dit product zit je eigenlijk altijd wel goed en is daarom door mij geselecteerd als het beste glijmiddel op waterbasis.

Dit glijmiddel is vriendelijk voor de huid, is dermatologisch en klinisch getest en heeft een optimale PH-waarde. Daarnaast is deze geur- en kleurloos.

Veilig te gebruiken met latex condooms en seksspeeltjes. Daarnaast is Easyglide in flesjes van 150 ml tot flessen van maar liefst 1 liter verkrijgbaar.

2. Durex Sensitive

Een gevoelige huid en snel last van irritaties? Dan is het Durex Sensitive glijmiddel vast en zeker iets voor jou!

Dit glijmiddel is ontworpen voor fijn en comfortabele seks zonder de huid te irriteren. Het glijmiddel is op waterbasis en is geschikt voor vaginale, anale of orale seks. Maar ook lichaamsmassages.

Durex Sensitive voelt licht en zacht aan op de huid en dus niet vet of plakkerig. Vermindert vaginale droogheid en verhoogt het seksuele plezier.

Als je het mij vraagt is dit het beste glijmiddel voor de gevoelige huid die er momenteel te koop is.

beste glijmiddel gevoelige huid
beste glijmiddel met een smaakje

3. JO Candy Shop Butterscotch Lubricant

Dan op nummer 3, hét Butterscotch lubricant van JO Candy Shop. Dit is een glijmiddel in de smaak van boterbabbelaars. Ja echt waar, je leest het goed!

En door dat deze gemaakt is op enkel plantaardig glycerine bevat deze geen toegevoegde suikers of kunstmatige zoetstoffen. Een persoonlijke favoriet en door mij geselecteerd als beste glijmiddel met een smaakje!

Hou je niet zo van boterbabbelaars? Dan heeft System Jo nog veel meer andere smaken glijmiddel.

4. EasyGlide Anal

Als je opzoek bent naar een glijmiddel geschikt voor anale seks of stimulatie, dan kan ik je het EasyGlide Anal glijmiddel aanbevelen.

Dit glijmiddel op waterbasis is speciaal samengesteld voor anale seks. De EasyGlide anal is transparant van kleur en heeft geen smaak.

Onmisbaar bij anale seks. Het maakt het een stuk makkelijker en zorgt voor nog meer genot. Daarnaast is deze lube prima te combineren met latex condooms. Ik zet deze daarom op nummer 4 als beste anaal glijmiddel.

beste anaal glijmiddel
beste glijmiddel op siliconen basis

5. Pjur Orginal Silicone

Opzoek naar een glijmiddel op siliconen basis? Wellicht is de Original Silicone van Pjur iets voor jou! Bestaand uit een samenstelling die niet opdroogt en olie- en vetvrij is.

Dit glijmiddel is ideaal voor de langere vrij partijen waarbij je niet iedere keer opnieuw glijmiddel wilt pakken. Het betreft een kwaliteitsproduct en is is veilig te gebruiken in combinatie met condooms en andere latex producten.

Dus om voor een stomende sessie te gaan, selecteer ik de Safe Super Strong condooms als beste glijmiddel op siliconen basis.


Wat is glijmiddel?

Glijmiddel is een vloeibare samenstelling die het plezier en comfort tijdens de seks doet vergroten. Het wordt gebruikt op de intieme delen om de seks soepeler te laten verlopen. Een uitkomst voor bijvoorbeeld vrouwen die moeite hebben om nat te worden. Het voorkomt schraalheid, irritaties en pijnlijke scheurtjes tijdens of na de seks. Deze irritaties kunnen namelijk gaan ontstaan, wanneer de boel down there te droog is. Maar ook voor degene die wel goed nat kunnen worden, kan het een fijne toevoeging zijn.

Vochtigheid stimuleert het genot tijdens de seks. Het voelt een stuk fijner, aangenamer en stimulerender, wanneer de vagina of penis lekker nat is. Zo zal de penis of een sextoy een stuk makkelijker naar binnen kunnen glijden. Mocht je voor anale seks gaan, dan is een speciaal hiervoor bedoeld glijmiddel onmisbaar! Bovenaan in dit artikel heb ik op basis van prijs, reviews en eigen ervaring de beste glijmiddelen voor je op een rijtje gezet.


Hoe gebruik je glijmiddel?

Glijmiddel is vrij gemakkelijk te gebruiken. Breng een hoeveelheid naar wens aan op de intieme delen van jezelf en/of je partner. De hoeveelheid is afhankelijk van wat voor jou of jullie prettig voelt. Een paar druppels zal vermoedelijk te weinig zijn en meerdere pompjes te veel. Ga ongeveer van zo’n 8 a 10 ml per keer uit. Dan zit je meestal wel goed. Je kunt het prima voor of tijdens de seks aanbrengen.

Gebruik bij vaginale penetratie het product vooral wanneer de vagina van zich zelf niet nat genoeg is en gebruik het bij anale penetratie of stimulatie altijd.


Glijmiddel op siliconen of water basis?

De meeste soorten zijn gemaakt op siliconen of water basis. Waarvan glijmiddel op waterbasis het meest gebruikt wordt. Met dit product zit je vrijwel altijd goed. Dit komt omdat het veilig is, geen vlekken geeft en makkelijk schoon te maken is. Daarnaast kan dit in combinatie met seksspeeltjes en condooms gebruikt worden. Het enige nadeel van glijmiddel op waterbasis is dat deze snel kan opdrogen, waardoor meermaals applicatie nodig kan zijn.

Wil je langer door gaan en niet te vaak hoeven bijsmeren? Dan kan een glijmiddel op siliconen basis uitkomst bieden! Deze soort bevat amper water en droogt daardoor een heel stuk minder snel op. Met deze variant kun je lang door gaan en is meermaals applicatie niet nodig. Ideaal ook voor seks onder de douche of anale seks. Het nadeel van de siliconen variant is dan weer dat deze niet altijd gecombineerd kan worden met seksspeeltjes of condooms.

Beste glijmiddelen

Soorten glijmiddel

Tegenwoordig zijn er heel veel soorten glijmiddelen. Deze kunnen op basis van water, siliconen of olie zijn. Welk lubricant het beste bij jou past is afhankelijk voor welke situatie je het wilt gaan gebruiken. Ga je deze bijvoorbeeld gebruikt in combinatie met seksspeeltjes of condooms, dan kun je het beste voor een waterbasis variant gaan. Wil je langer door gaan, anaal of seks in de douche hebben? Dan past een lubricant op siliconen of olie basis beter bij je.

Het verschil in de soorten zit hem in de verschillende samenstellingen. Zo zijn er soorten die voor extra stimulatie, comfort of gladheid zorgen. Ook de ingrediënten kunnen verschillen. Zo zijn er tegenwoordig ook genoeg vegan en natuurlijk glijmiddelen. Er bestaan ook zaaddodende glijmiddelen, deze bevatten zoals de naam al verklapt, ingrediënten die de zaadcellen doden.

Voor de rest zijn ook er veel producten met heerlijke smaakjes die het genot van orale stimulatie nog meer doen vergroten. Denk aan smaken zoals bubblegum, kersen of chocolade. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het is er wel 🙂 Erg lekker om het plezier en genot tijdens orale seks bij beide partijen te vergroten.

Anaal glijmiddel

Bij anale penetratie is het gebruik van glijmiddel erg belangrijk. Dit komt omdat de anus van nature bij opwinding geen vocht aanmaakt. Het is dan ook belangrijk om tijdens anale seks de anus goed vochtig te houden. Dit kan met een hiervoor speciaal bedoeld anaal glijmiddel. Deze zijn vaak wat dikker qua structuur en zorgen ervoor dat makkelijker word om te genieten van anale seks.

👉 Bekijk hier alle soorten geschikt voor anaal

Stimulerend glijmiddel

Voor een extra sensatie of stimulering kun je ook kiezen voor een lubricant met verwarmend, verkoelend of tintelend effect. Deze zorgen voor een extra effect tijdens de seksuele handelingen. Zo geven de verwarmende soorten een lekker opwarmend gevoel en de verkoelende soorten een verkoelend gevoel. Ook zijn er flesjes verkrijgbaar die meerdere stimulaties tegelijk geven. Erg leuk en lekker voor als je wat nieuws wilt uitproberen of net beetje extra wilt ervaren.

👉 Bekijk hier alle stimulerende soorten

Glijmiddel met smaak

Gek op orale seks en aardbeien, bubblegum of banaan? Dan is een glijmiddel met een smaakje waarschijnlijk iets voor jullie. Dit is een uitkomst voor wanneer je graag eerst elkaar of alleen je partner voor de daadwerkelijke seks eerst nog wilt verwennen. Het werkt het zelfde als alle andere producten alleen dan heeft dit een lekker smaakje!

👉 Bekijk hier alle soorten met een smaakje


Hopelijk heeft mijn top 5 beste glijmiddelen je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze! Zoals je leest kan het de seks een stuk aangenamer en comfortabeler maken en is het altijd handig om een flesje te hebben liggen. Door via een van bovenstaande linkjes een product te bestellen sponsor je Welkevibrator.nl Hiermee help je ons te blijven bestaan en nog meer seks gerelateerde content te creëren. Staat je vraag er niet tussen? Of wil je een toevoeging/verbetering kwijt? Ook dat hoor ik graag van je!